1- تلاوت روزانه قرآن کریم

2- خواندن نوافل روزانه

3- کنترل سخن و کردار

4- نپوشاندن پنجره حجرات

5- محدودیت در مشاهده تلویزیون، فیلم و سریال

6- زمان‌مند بودن تردد به مدرسه

7- تعهد دادن نسبت به اموال مجهول المالک

 

 

1- تلاوت روزانه قرآن کریم

قرآن کریم، کتاب آسمانی، هدایت‌گر بشریت و منبع اصلی استخراج احکام الهی است. کار اصلی طلاب، ارتباط با منابع دینی و انس و الفت با آن‌ها است. از جمله قوانین مدرسه که رعایت آن، شرط استفاده از تمام امکانات مدرسه است، تلاوت روزانه 20 دقیقه یا نیم جزء قرآن کریم (چه از روی قرآن و چه از حفظ) است. این تلاوت مشمول گذشت زمان نمی‌شود و اگر احیانا روزی فراموش شد باید در اولین فرصت ممکن انجام شود.

 

2- خواندن نوافل روزانه

بی‌شک، رشد علمی به صورت تک بعدی و صرفا درس خواندن بدون رشد معنوی و تعالی روحی و اخلاقی، با حقیقت طلبگی منافات دارد. گفتار و کردار یک طلبه الگویی مهم برای دیگران شمرده می شود و تنها با حسن گفتار و کردار این مهم به جا آورده می‌شود. انجام نوافل روزانه، بخشی از وظیفه یک طلبه حقیقی، در بعد شخصی و اجتماعی است. نوافل روزانه شامل نافله صبح 2 رکعت، نافله ظهر و عصر جمعا 8 رکعت، نافله مغرب 4 رکعت، نافله عشا 2 رکعت نشسته و نماز شب 11 رکعت است. انجام این نوافل اختیاری است.

 

3- کنترل سخن و کردار

گفتیم که گفتار و کردار یک طلبه الگوی مهمی برای مردم است. سعادت اخلاقی جامعه تا حد زیادی در گرو گفتار و کردار نیک طلاب به عنوان نمایندگان دینی است. کسی که می‌خواهد قدم در راه طلبگی نهد و وارد فضای حوزه و مدرسه شود باید در این زمینه بیش از پیش مراقب گفتار و کردار خویش باشد. از جمله قوانین مدرسه، دوری از ادبیات رکیک (رفث) یا کردار سبک است. رعایت این قانون نیز شرط استفاده از امکانات مدرسه است.

 

4- نپوشاندن پنجره حجرات

هر کدام از حجرات مدرسه در و پنجره‌ای رو به حیاط دارد. در هر حجره، پرده‌ای جلوی درها نصب شده است. اما از جمله قوانین مدرسه آن است که پنجره حجره به وسیله، پرده، کاغذ، پوستر، چوب لباسی و ... مسدود نشود.

 

5- محدودیت مشاهده تلویزیون، فیلم و سریال و ...

از دیگر قوانین مدرسه، ممنوعیت دیدن تلویزیون، فیلم، سریال و ... در طول هفته تحصیلی یعنی از شنبه تا پنجشنبه است. پیشنهاد می‌شود در روز جمعه یا سایر ایام تعطیل، به صله رحم، تفریحات سالم و سرگرمی‌های مفید، همانند کوهنوردی، شنا و ... یا برنامه‌های معنوی مانند زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س)، نماز جمعه، نماز در مسجد جمکران، زیارت اهل قبور و ... نیز توجه کافی شود.

تبصره:

1- در مدرسه، سالنی به عنوان سالن فیلم و تلویزیون در نظر گرفته شده است و برنامه‌ها و فیلم‌هایی که از دید مسؤولین فرهنگی و بسیج، مفید است با اطلاع رسانی قبلی نمایش داده می‌شود. در این خصوص پیشنهادات طلاب بسیار راهگشا خواهد بود.

2- از برنامه‌های سالن تلویزیون و فیلم، پخش اخبار است. اخبار ساعت 20:30 و 22 از کانال 2 در طول هفته پخش می‌شود. اخبار ساعت 21 از کانال 1 نیز جمعه‌ها پخش می‌شود.

3- در برنامه معاونت زبان مدرسه، مشاهده فیلم به زبان عربی و انگلیسی، جهت مسائل آموزشی، گنجانده شده است. بدین منظور این معاونت با مشاوره و دقت زیاد فیلم‌هایی را که متناسب سطح زبان آموزان است، فراهم کرده و در سیستم‌های ویژه و تحت شرائط خاص، در دسترس طلاب زبان آموز، گذاشته است. قانون ذکر شده مشمول این فیلم‌ها نمی‌شود.

 

6- زمان‌مند بودن تردد به مدرسه

۶ ماه نخست سال:

درب ورودی مدرسه در شب­ های عادی ساعت ۲۳ و در شب های تعطیل مانند شب جمعه (نه شب شنبه) یک ساعت دیرتر بسته می‌­شود و تردد فقط در موارد اضطراری همانند نیاز به اورژانس و مانند آن، با هماهنگی نگهبانی، مجاز است.

۶ ماه دوم سال:

درب ورودی مدرسه در شب­ های عادی ساعت ۲۲ و در شب­ های تعطیل مانند شب جمعه (نه شب شنبه) یک ساعت دیرتر بسته می‌­شود و تردد فقط در موارد اضطراری همانند نیاز به اورژانس و مانند آن، با هماهنگی نگهبانی، مجاز است.

نکته: زمان بسته شدن درب مدرسه با جلو یا عقب کشیده شدن سالانه ساعت، تغییر می­ کند.

 

7- تعهد دادن نسبت به اموال مجهول المالک

یکی از معضلاتی که اماکن عمومی با آن مواجه است، وسایلی است که در اطراف این اماکن رها می‌شود که چه بسا مدت ها همین طور می‌ماند. با توجه به این که برداشتن و استفاده از این وسایل ممکن است حکم شرعی خاصی (حکم مجهول المالک) داشته باشد، شرط استفاده از  امکانات مدرسه این است که طلاب تعهد نامه‌ای را که در این مورد تنظیم شده است، امضاء کرده و به آن ملتزم باشند.

نکته: بهترین راه برای کمتر شدن اموال مجهول المالک این است که طلاب وسایل خود را اسم نویسی کنند؛ چرا که بیش از 90% وسایلی که به عنوان مجهول المالک از مدرسه خارج می شود وسایل بدون اسم است.